אנשים רבים שואלים מהן עבירות בנייה, מתי חלה על עבירות בנייה התיישנות, והאם לאחר מכן הן לא ייחשבו יותר בתור עבירות בנייה?
נתחיל ונסביר מהי עבירת בנייה, שכן זוהי כל חריגה שנעשית בתכנון של הבית או המבנה, או כל תהליך בנייה שנעשה ללא היתר בנייה, למרות שהחוק דורש קבלת היתר בטרם תחילת הבנייה. חשוב לדעת כי על עבירות בנייה חל חוק ההתיישנות לאחר חמש שנים. אך רק במידה והרשויות מגישות תביעה בגין סטייה מתוכניות הבנייה, יש לרשויות מספר דרכים לעקוף את חוק ההתיישנות, ולומר כי החריגה הינה מתמשכת במידה ואנו חורגים בשימוש המבנה.
כך ,למשל, על מבנה שנועד למגורים אך משמש בפועל בתור מחסן, ניתן לומר כי החריגה היא מתמשכת ומתחדשת מידי יום לצורך העניין. כך הרשויות מצליחות להגיש תביעה בגין אותם מבנים בהם מתקיימת חריגה. בנוסף, ישנן עוד דרכים בעזרתן הרשויות יכולות לעקוף את נושא ההתיישנות.
כיצד מוודאים כי אין לנו עבירות בנייה?
באתרי בנייה רבים יש דגש מאוד גדול על נושאים שונים כגון בטיחות בבנייה, ביטוחים ועוד. עם זאת, לא בכל אתרי הבנייה נעשית בקרה מתמדת בגין וידוא שאין חריגות בנייה במבנה. לכן, חשוב מאוד כי לאחר בניית היסודות, מפקח הבנייה בשיתוף פעולה עם המודד יוודאו את הנושא לאורך הבנייה עצמה מספר פעמים, בכדי שלא נמצא את עצמנו במצב בו יש בבית שלנו חריגות בנייה חמורות.
במידה וגילינו חריגות בנייה לאחר תום בניית הבית, ניתן כמובן להכשיר את חריגת הבנייה בדיעבד. אולם לשם כך, תצטרכו לפנות למשרד עורכי דין המתמחה בנושא הכשרות בנייה בדיעבד. מאוד מומלץ שלא להזניח את הנושא ולטפל בו כמה שיותר מהר, בכדי שלא תמצאו את עצמכם משלמים קנס כבד, או מואשמים בעבירה פלילית.