עבירות מס הכנסה

עבירות מס הכנסה מתבצעות על ידי אנשי עסקים מתוך מטרה להפחית את כמות המסים שהם אמורים לשלם. במקרים רבים, מדובר על "עבירות צווארון לבן" שנחשבות לכאלו עם גוון כלכלי ומבוצעות על ידי אנשים בעלי השפעה וכוח. הן נבדלות מהעבירות הפליליות שנלוות להם מגע פיזי אלים, אבל החוק רואה בהם עבירות מסוכנות המסוגלות לערער יסודות חברתיים. הפרקליטות מגישה כתבי אישום גם לצורך הרתעה. בעצם הגשת כתב אישום משדרת הפרקליטות את נחישותה להתמודד מול עברייני המס הכבדים והיא מעוניינת שהמסר הזה ייקלט אצל כולם. במסגרת העבירות הללו מבצעים העבריינים פעולות המוגדרות כמרמה והפרת אמונים, עבירות שוחד, קבלת דבר במרמה, עבירות הלבנת הון, רישום כוזב במסמכי תאגיד, גניבה בידי מנהל או מורשה, עבירות על חוק ההגבלים העסקיים וכדומה. בחקירות לעבירות כלכליות מעורבים, חוקרי רשויות מס, וביניהם מס הכנסה, מע"מ ועוד, וכן, רשויות המשטרה. במקרים רבים, התחלת החקירות מגיעה עקב הלשנה, דיווח של עובדים ופקידים, ביקורות פתע של חוקרים. מידע המגיע מרשויות בחו"ל ועוד.

רוצה לקבל ייעוץ?
נא להשאיר פרטים ונחזור אליך בהקדם!

 

סוגי עבירות

מבחינים בשני סוגי עבירות עיקריים. עבירות טכניות ועבירות מהותיות שנחשבות לפליליות.

  1. עבירות טכניות נחשבות לקלות יותר מאחר והן לא נעשו מתוך כוונה פלילית, וביניהן ניתן למנות: אי דיווח לרשות, אי הגשת דו"חות או ניכוי מס במקור. העונשים בגין עבירות אלו יכולים להגיע עד מאסר בפועל של שנה. אבל לרוב, נוטים להקל בהם ולהמירם במאסרים על תנאי. בעבודות שירות, בעבודות לתועלת הציבור ובקנס כספי שהחשוד יכול לעמוד בו.
  2. עבירות מס מהותיות החשודות בפלילים יכולות לגרור עונשים של מאסרים ממושכים של 5 שנים על כל עבירה, ואם הנסיבות חמורות במיוחד – אף ל 7 שנות מאסר בפועל.

 

עבירות מס הכנסה

הסדרי כופר והימנעות מהגשת כתבי אישום

עבירות רבות מוגדרות כפליליות ומחייבות הגשת כתב אישום כנגד החשודים. יש מקרים בהם מתגלים העלמות מס ורשות המס מציעה תשלום המס בתוספת קנסות ותשלומי כופר כדי לסגור את הפרשה. במקרים רבים נענים החשודים ומסכימים לעסקאות אלו על מנת שלא ייפתח להם תיק פלילי שמשמעותו הינה חמורה ביותר. עורך דין יכול לסייע במצבים אלו ומומלץ לשכור שירותיו כבר בשלבים הראשונים כדי שהוא יוכל לפתור בעיות מול הרשויות כבר בתחילת הדרך. תהליך חקירות בנוגע לעבירות מס כולל שימוע שנערך לחשוד, ובמקרים רבים, מתקבלת החלטה על הגשת כתבי אישום. עם המצב החדש הזה אמורים עורך הדין ולקוחו להתמודד.

 

ייעוץ וטיפול של עורך דין

במקרים רבים, ניתן להשפיע על התהליך ולמנוע הגשת כתב אישום או לפחות לערוך בו שינויים שיקלו על הנאשם. את זה ניתן לעשות בשלבים הראשונים של החקירה הראשונית או בשלב השימוע. בכל שלב כזה ניתן להציג חומר או מסמכים הסותרים את טענות החוקרים, או לפחות כאלו המוכיחים כי העבירות אינן חמורות. לעיתים, נסגרים תיקים בגלל חוסר ראיות הקושרות את החשוד לעבירות, בגלל חוסר עניין לציבור או בגלל שהעבירות אינן כה חמורות ואין טעם לערב את בית המשפט. הסדרים אלו טובים מאוד לחשודים שכן, הם מפחיתים את הסיכוי להד תקשורתי שיזיק לשמם הטוב. כך, גם יימנעו הוצאת כספים, עוגמת נפש ובזבוז זמן יקר מיותר. במקרים בהם מתקבלת ההחלטה לפנות לבית משפט יכול עורך הדין לסייע רבות.

 

בתי משפט מתחשבים בשיקולים שונים דוגמת מצבו הכלכלי והאישי של החשוד, עברו הפלילי או הנקי, חומרת העבירה, נסיבותיה ועוד. עורך דין יכול להציג מסמכים, להביא חוות דעת ולטעון לחפותו או לבקש הקלה בעונש.  מומלץ לשכור שירותי עו"ד פלילי בעל מוניטין בתחום.

 

 

עוד באתר:

גניבה ממעביד

סחר בסמים

מעשה מגונה בפומבי

רוצה לקבל ייעוץ?
נא להשאיר פרטים ונחזור אליך בהקדם!

כתיבת תגובה