תקיפת קטין

תקיפת קטין נחשבת לעבירה חמורה בשל העובדה שמדובר בפגיעה בצעיר חסר ישע שאיננו מסוגל להגן על עצמו. התקיפה כשלעצמה הינה אכזרית, משפילה וכוחנית והעונש הניתן עליה חמור מאוד ויכול לנוע בין 7 ל- 9 שנות מאסר. בקטגוריה נכללים גם קשישים וחסרי ישע אחרים שתלויים רבות באחרים לצורך התנהלות.

רוצה לקבל ייעוץ?
נא להשאיר פרטים ונחזור אליך בהקדם!

 

להלן דרגות הענישה

סעיף 368ב לחוק העונשין קובע כי כל תוקף קטין או חסר ישע וגורם לו חבלה של ממש דינו 5 שנות מאסר, וכאשר התוקף היה אחראי על חסר הישע העונש יוחמר ל 7 שנות מאסר. במקרה של חבלה חמורה העונש הינו 7 שנות מאסר, ובמקרה והתוקף היה אחראי על חסר הישע העונש יוחמר לתשע שנות מאסר. החוק אינו מבדיל בין חבלה פיזית לנפשית והעונש על שניהם זהה.

סעיף 368ג לחוק העונשין קובע כי העושה בקטין או בחסר ישע מעשה התעללות גופנית, נפשית או מינית דינו מאסר 7 שנים במידה והעושה מעשה ההתעללות היה אחראי על המותקף דינו 9 שנות מאסר.

קראו עוד על – עבירות מין קטינים

 

תקיפת קטין

אחריות פלילית

האחריות הפלילית בגין אלימות והתעללות מוטלת על הורי קטין ועל כל מבוגר אחר האחראי עליו והעושה מעשה אשר עולה לכדי פגיעה בילד. ההתעללות עצמה יכולה להיגרם עקב מעשה אקטיבי או מהזנחה שעלולים לגרום נזק נפשי, פיזי או שניהם. השיקולים המנחים את בתי המשפט בקביעת העבירות הינם, בין היתר, תדירות המעשה, משך הזמן, מידת הכוח ועוצמתו, סוג המגע או האמצעי שננקטים, הקשר והנסיבות בהן הופעל הכוח וחריגותה של ההתנהגות מהנורמה החברתית המקובלת. הרשויות העירוניות נרתמות מכורח החוק לזיהוי מקרים כאלו. בראש וראשונה מוטלת על מחנכים וגורמי חינוך אחרים לדווח על כל מקרה מהסוג הזה שמגיע לידיעתם. המקרה אמור להיות מדווח למורה היועצת בבית הספר ומשם לעובדים סוציאליים במחלקות הרווחה ברשות המקומית.

 

זיהוי עבירות וטיפול בהן

לאחר הדיווח אמורה להיפתח חקירה שראשיתה בתחקור הנפגע עצמו על ידי גורמי רווחה, ובשלב זה, ללא ידיעת הוריו. לאחר מכן וכאשר מתגלות עובדות מוצקות, חובה להעביר את המידע לרשויות האכיפה. ההורים יכולים למצוא עצמם בסיטואציה שבה הם מואשמים בעבירה פלילית. החוק אינו מאפשר שיקול דעת ומחייב את כל הגורמים הרשמיים הללו לדווח על עבירות כאלו. יחד עם זאת, יש לעיתים קושי לזהות אם מדובר באלימות והתעללות או באקט חינוכי. להורים שונים יש מגוון דרכים לחינוך, והגבול בין ענישה חינוכית להתעללות יכול להיות דק.

 

בישראל יש תרבויות שונות וכל אחת מחנכת אחרת את הילדים. לעיתים, הכאה נובעת דווקא מתוך רצון להקנות לילד התנהגות נאותה. יש מקרים של כעס שגורמים לפעולות קיצוניות יותר כלפי הנפגע, לעיתים, גם נעשות שגיאות שמתחרטים עליהן. כאשר מתחקרים את האירוע מביאים בחשבון גם את הפרמטרים הללו ואחרים נוספים הנוגעים לסיטואציה. יחד עם זאת, תבנית פעולה קבועה ופוגענית הגורמת לנזקים  בהחלט עלולה להתפרש כעבירת תקיפת קטין.

 

טיפול עו"ד

מומלץ לכל מי שמואשם בתקיפת קטין להתייעץ עם עורך דין פלילי המתמחה בתחום. הוא יודע לטפל בכל תיק של כזה ואין זה משנה אם מדובר באלימות פיזית, רגשית, בהזנחה או חלילה באלימות מינית. הוא מכיר את התנהלות בתי המשפט, גורמי האכיפה וברשותם המשטרה, גורמי הרווחה וגופים אחרים הקשורים לתהליכי אישום ובירור משפטי בנושא. הוא ייעץ לקראת החקירות והשימועים שנערכים, ינסה להקל על תנאי מאסר אם הוחלט עליו וייצג את הנאשמים בבית משפט. הכול מתוך מטרה להשיב את חיי המשפחה שנפגעה אל מסלולם התקין בנזקים מועטים ככל האפשר.

 

 

עוד באתר:

הונאה בכרטיס אשראי

החזקת סם לצריכה עצמית

ייצוג קטינים

רוצה לקבל ייעוץ?
נא להשאיר פרטים ונחזור אליך בהקדם!

כתיבת תגובה