סחר בסמים

השימוש בסמים מזיק מאוד למשתמש, לסביבתו הקרובה ולאחרים. השימוש מתאפשר נוכח האספקה הקבועה הזורמת באמצעות סוחרי סמים. משום הסיבות הללו ואחרות נוספות קובעת המדינה עונשים חמורים מאוד לסוחרי סמים, וקלים יותר למשתמשים. המאבק בכל הנושא של סחר בסמים ושימוש בהם הינו ללא פשרות ומדי פעם מתבשרים על הצלחות רבות. אלא, שהרווח מסמים הינו כה גבוה שתמיד מתגלים ערוצים חדשים להחדרת סמים. יש סיבות נוספות לכישלון במאבק הזה שחלקן אינן בשליטת הרשויות בישראל ואחת מהן היא גידול ושיווק סמים במדינות שונות בחו"ל על ידי ארגוני פשע וטרור. בנוסף אליהן, קיימים גורמים נוספים בתוך עולם הפשע הזה בישראל שמקשים על חשיפת הסוחרים וערוצי השיווק. מדובר על שיתופי פעולה סמויים וקשר של שתיקה בין סוחרים ומשתמשים, אלימות כלפי משתמשים, איומים הדדיים בין כנופיות ומשתמשים. כל אלו ואחרים נוספים נועדו להסתיר מידע מהרשויות ולשמרו בתוך הארגונים עצמם.

רוצה לקבל ייעוץ?
נא להשאיר פרטים ונחזור אליך בהקדם!

 

חקיקה מקיפה

החוק מנסה להתמודד עם קשר השתיקה ועם בעיות נוספות אחרות על ידי חקיקה מורכבת ומקיפה. סעיף 13 לפקודת הסמים קובע את האיסור על סחר בסמים. העונש על עבירה זאת יכול להגיע ל20 שנות מאסר. על מנת להרשיע בעבירה זאת יש להוכיח כי הייתה פעולת קנייה ומכירה של סם ועדות לכך שהעסקה יצאה לפועל. לכן, הגעה להסכמה וגיבוש הסכם סופי שלא באה לידי מימוש לא מספיקה. יתרה מזאת, גם כאשר הועברו סכומי כסף ועדיין לא הועבר הסם, אזי, לא מדובר בעבירת סחר בסמים. יחד עם זאת, החוק מספק תשובה מסוימת לבעיה. ניתן לייחס לנאשם עבירה של ניסיון לסחור בסם או עשיית עסקה בסם מסוכן וגם כאן העונשים הינם כבדים.

 

סחר בסמים

סעיפי חוק מורכבים

החוק מרחיב אף יותר וקובע כי ניתן להרשיע אדם בעבירת סמים גם אם הסם לא נמצא או נתפס ולא קיימת ראייה ישירה להעברת התמורה לידי הנאשם. במקרה כזה יש צורך להוכיח באמצעות ראיות אחרות כי התבצעה פעולת מכר סמים בין הנאשם לאחר. צילום של פעולה כזאת או עדות שוטר שהיה מוסתר וצפה במעשה נחשבת לראייה טובה. יחד עם זאת, צריך להוכיח כי הנאשם היה  מודע לכך שהחומר הנמכר על ידו הינו סם מסוכן כהגדרתו בפקודה. רוכש הסם אינו שותף לעבירה בתנאי שהסם מיועד לשימוש עצמי. עם זאת, ניתן להרשיע אותו בעבירה של אחזקת סם מסוכן לצריכה עצמית שהעונש עליה הוא 20 שנות מאסר. בקביעת העונש מתחשב בית המשפט בשיקולים כגון: כמות וסוג הסם,  התנהגות הנאשם, מספר אירועי הסחר בעברו, גיל, עבר פלילי ואישי, ובנוסף, הפנמת האיסור והבעת חרטה, אפשרויות שיקום וכדומה.

 

טיפול עו"ד

פקודת הסמים כוללת רשימת סמים מסוכנים ובהם ניתן למצוא: קנביס, שרף של קנביס, אופיום, ל.ס.ד, קוקאין, הרואין, מתדון, מורפין, אופיום, פתידין, מתאפמטאמין. סמים אחרים שאינם ברשימה אינם מסוכנים ואחזקתם איננה נחשבת לעבירה פלילית. החוק קובע גם כמויות המותרות להחזקה לשימוש עצמי מכל סוג של סם. חריגה מהכמויות הללו נחשבת לעבירה פלילית. הגבולות בין אחזקה לשימוש עצמי אינם ברורים כל העת ועלולים להיטשטש, ומשום כך, יכול נאשם למצוא עצמו בסיטואציה שבה הוא מואשם שלא באשמתו. בגלל הסיבות הללו ואחרות נוספות, יש צורך לשכור שירותי עו"ד פלילי מיד כאשר מוגשות תלונות על חשודים, או כאשר הם נלקחים למעצרים או לחקירות. ייעוץ בשלב זה יכול לסייע לבגירים ובוודאי לקטינים. עורך הדין יכול להנחות את לקוחותיו על דרך התנהלותם בחקירות המשטרה. מה לומר ומה לא לומר. הוא יתאר את אופי החקירה ועוד. כל אלו נועדו לגונן על הנאשם.

 

 

עוד באתר:

ייעוץ לפני חקירה

החזקת סם לצריכה עצמית

רוצה לקבל ייעוץ?
נא להשאיר פרטים ונחזור אליך בהקדם!

כתיבת תגובה