חוק הירושה – מהו ומה תפקידו?

על יישומו של חוק הירושה אחראי משרד המשפטים. זאת בעוד כי החוק נחקק אי שם במהלך שנת 1965, וקיבל אישור סופי בכנסת החמישית. על כן, תפקידו העיקרי של החוק הוא להסדיר את כל ענייני הירושה בעת פטירתו של אדם. על פיו, כאשר אדם הולך לעולמו, כל הירושה שלו עוברת ישירות אליו יורשיו החוקיים, וכאשר ישנה צוואה שמורה על הוראות שונות – החלוקה תתבצע בהתאם. במילים אחרות – חוק זה הוא זה שקובע מי יהיו יורשיו החוקיים של המנוח וכמה יקבל כל יורש. עדיין מבולבלים? בואו נעשה קצת סדר בבלאגן. 

רוצה לקבל ייעוץ?
נא להשאיר פרטים ונחזור אליך בהקדם!

 

זכויות היורשים על פי החוק

על פי החוק, הזכות הראשונית בתכתיבי הירושה היא של בן או בת הזוג, גם קשר מדובר על ידועים בציבור. על כן, במידה ולנפטר יש הורים או ילדים, הרי שמחצית מהירושה עוברת אליהם בצורה אוטומטית. זאת בעוד כי במדיה ולנפטר יש גם אחים והורי הורים, אז שני שליש מהירושה עוברים אליהם באופן ישיר. זאת בעוד כי שני השלישים הללו תלויים בעובדה כי ביום פטירתו של בעל הצוואה היה נשוי לבן או בת זוגתו לתקופה של מינימום שלוש שנים ועוד, כי הוא אכן התגורר יחד עם בן או בת זוגו בנכס האמור. במצב בו הנפטר לא הוריש אף אחד מהקרובים שציינו להלן, הרי שכלל הרכוש יעבור באופן ישיר לבן או בת הזוג של הנפטר. 

 

 

מטרתו העיקרית של חוק הירושה

המטרה העיקרית שעומדת מאחוריו באה לידי ביטוי בעובדה כי החוק נועד להסדיר באופן מרוכז, את כל העניין הסובב סביב דיני ירושה, עיזבון או לחילופין צוואה. במקביל, החוק נועד במטרה למצוא פתרון הולם לכל מצב שסובב סביב נושא זה ובמילים אחרות – הדרך האידיאלית לכונן את הדין במדינת ישראל בתחום של דיני הירושה האזרחיים. יחד עם האמור, חשוב לציין כי מדובר על תהליך מורכב ולא פשוט במיוחד ולכן, במידה ואתם מחפשים סיוע בתהליך, ההמלצה שלנו תהיה לפנות לשירותיו של עורך דין צוואות

רוצה לקבל ייעוץ?
נא להשאיר פרטים ונחזור אליך בהקדם!

כתיבת תגובה