בטיחות בבנייה – מה אומר היום החוק?

רוצה לקבל ייעוץ?
נא להשאיר פרטים ונחזור אליך בהקדם!

בעשור האחרון חל שינוי של ממש בכל התחום של בטיחות בעבודה באופן כללי ובטיחות בבנייה בפרט. הכל התחיל כאשר היינו שומעים חדשות לבקרים על עוד ועוד מקרים של תאונות כתוצאה מעבודה רשלנית בגובה או כתוצאה מחוסר תשומת לב ונקיטת אמצעי זהירות. אי לכך ובהתאם לזאת החליט המחוקק במדינת ישראל לבצע כל מיני שינויים בחוק במטרה להפחית את הסיכוי לפגיעות ותאונות בתחום הבנייה.

תקנות משרד התמ“ת לעבודה בגובה

משנת 2008 משרד התמ“ת פרסם את כללי העבודה וכללי הבטיחות הן של הקבלן האחראי על הפרויקט והן של עובדיו. כל אחד חייב לעבור קורס בנושא עבודה בגובה בהתאם לסוג העבודה שהוא מבצע ולקבל תעודת הסמכה. אחת לשנתיים, כל עובד לעבודה בגובה מחוייב לעבור השתלמות רענון.

הנה כמה מכללי הבטיחות לעבודה בתחום הבניה, בין אם במסגרת שיפוצים, איטום קירות חיצוניים, או עבודות בסנפלינג ועוד:

  • רק עובד שעבר הכשרה יכול לעבוד ולעשות שימוש בפיגומים, כלי הרמה ומערכות סנפלינג
  • נקבעו תנאים מיוחדים לביצוע עבודות עפר וחפירות
  • עבודות הריסה מחייבות אדם עם לפחות שנה אחת של ניסיון בתחום

בכל אתר בנייה חובה למנות מנהל עבודה ועוזר בטיחות

על פי החוק במדינת ישראל באתר שמבוצעות עבודות להקמת מבנה בגובה של 7 מטרים ומעלה ובשטח של 1000 מ“ר לפחות, יש למנות מנהל עבודה שתפקידו לפקח על הפרויקט ועוזר בטיחות שאחראי על שמירה הבטיחות בתהליך הקמת המבנה.

תפקידיו של מנהל העבודה הם רבים וכוללים בין השאר הודעה על מינוי למפקח העבודה האזורי של מינהל הבטיחות התעסוקתית לגבי האזור שבו העבודה מתרחשת ופתיחת האתר.

על עוזר הבטיחות בין השאר לוודא כי כל העובדים עוברים הכשרה מסודרת והדרכות לעבודות בגובה, כי הרישיון שלהם בתוקף, שאין באתר עובדים שאינם בגירים ועוד. 

רוצה לקבל ייעוץ?
נא להשאיר פרטים ונחזור אליך בהקדם!

כתיבת תגובה