הידעתם שיש 3 טעויות נפוצות בכתיבת עבודת סמינריון? ובכן, בהתחשב בניסיון העבר שלנו מול סטודנטים שהתעסקו בכתיבת עבודות מן הסוג הזה, אין ספק כי מדובר בדבר נפוץ.
מדוע זה קורה?
גלוי וידוע לנו הקושי שלכם בתור סטודנטים, אחרי הכול, מדובר בעבודה הקשה (או בשפה אחרת ומשחררת יותר: המאתגרת) ביותר שעליכם להגיש. והיא לא פשוטה, אין ספק.
מאמצים, זמן, משאבים וחשיבה רבים נדרשים ממכם כאשר עליכם לבצע אותה, ועוד לא הזכרנו את הסטנדרטים הגבוהים (אך גם הנוקשים) של המרצים שלכם.
הציון מאוד חשוב לכם בתור סטודנטים, כי ציון טוב איננו רק תחושה טובה, אלא גם ממוצע טוב, שפירושו שאתם בדרך לקבל את התואר שלכם. בשונה מבתי ספר תיכונים, ציון נכשל או פשוט לא עובר למעשה מעכב לכם את קבלת התואר ואת סיום הלימודים.
אם אתם סטודנטים לתואר ראשון, או לתואר שני, וזקוקים למידע הזה, וחשוב לכם לא לחזור על הטעויות הללו, הישארו כאן, כי אתם במקום הנכון, במאמר הנכון ובזמן הנכון. המאמר הזה יסייע לכם להבין היטב לעלות על הטעויות, ולתקן אותן. ובכך, תצלחו את העבודה שלכם.
מה צריך לדעת?
לפני שנחשוף לכם 3 טעויות נפוצות בכתיבת ובהבנת היקף עבודה סמינריונית, קודם כל אתם צריכים לדעת מה זה בעצם עבודת סמינריון.
מדובר בעבודות גמר. חשוב להבין שמשקלן של העבודות הללו שקול לזה של הציון הסופי, לא פחות ולא יותר. ומדוע? בשל חשיבותן האקדמית והן חשיבותן האינטלקטואלית. אלו עבודות שבוחנות את הידע שהסטודנט צבר לעצמו במשך כל השנה.
את העבודות הללו מגישים בסוף השנה או בסוף הסמסטר. לרוב, אלו עבודות שההיקף שלהן יהיה בין 15 לבין 20 עמודים.
ולכן, יש להשקיע מאמצים רבים בכתיבתה. מלבד זאת, עליכם לבחור נושא שיש לכם זיקה אליו, וגם שתוכלו למצוא עליו מקורות אקדמיים ומחקריים עדכניים, מהימניים ויעילים. מדוע? כדי לתת "תנופה" לנושא שבחרתם, וגם לו מעין "גיבוי" אקדמי שהוא כה זקוק לו.
כך ייראה המבנה של כל עבודה כזו:
- שער, תוכן עניינים
- תקציר, מבוא
- סקירת ספרות כללית, סקירת ספרות מורחבת
- מערך מחקר
- תוצאות
- דיון, סיכום, מסקנות
- רשימת מקורות אקדמית (מקורות ביבליוגרפיים)
- נספחים (אם צריך)
למעשה מדובר במטלה שעל הסטודנטים לבצע בשנת האחרונה ללימודיהם לתואר ראשון וכמו כן, גם סטודנטים במסלולים ללא תזה- במסגרת לימודים לתואר שני.
מהן 3 הטעויות בכתיבת עבודת סמינריון?
אחרי שקיבלתם מידע כללי, מהותי, חיוני וטכני בנוגע לכתיבת עבודות סמינריוניות, הגיע הזמן לחשוף את הטעויות. נתחיל.
- אי הקפדה על כתיבה נכונה– זה יישמע לכם אירוני, אבל זה באמת נכון. אי הקפדה על כתיבה נכונה ומדעית של התוכן, פלוס שגיאות כתיב וגם תחביר- עלולה להוריד לכם נקודות. שימו לב לכך. חשוב להקפיד על שפה גבוהה.
- שימוש שגוי במקורות אקדמיים– עיקר הקושי הוא כאן. אתם צריכים מקורות אקדמיים (רצוי באנגלית) שיהיו ממוקדים בנושא, ולא לאסוף אותם כי הם "לכאורה" קשורים אליו. שימו לב לתוכן של המקורות.
- סקירת ספרות– אתם צריכים לכתוב לפי סדר הגיוני, ולא "לשפוך" סתם את המידע. חוץ מזה, שימו לב שהמידע שאתם כותבים- נכתב בשפה שלכם, ללא העתקה בסגנון תוכי. חשוב שתכתבו במילים שלכם את המידע החיוני במקורות, מה שיקשר, נושא אחר נושא, בתוך העבודה שלכם ויוביל אל המחקר עצמו.