מה צריך בשביל להיות עורך דין?

עריכת דין נחשבת למקצוע יוקרתי, מכובד ומבוקש, וצעירים רבים נרשמים ללימודי משפטים כדי להפוך לעורכי דין מן השורה הראשונה בארץ. למרות שיש הצפה של השוק בגלל בוגרים רבים שסיימו בהצלחה לימודי משפטים, התחום עדיין מבוקש, וכדי להשיג את הרישיון הנכסף ולהגשים חלום – יש להירשם ללימודי משפטים לתואר ראשון באחד מהמוסדות האקדמיים.

רוצה לקבל ייעוץ?
נא להשאיר פרטים ונחזור אליך בהקדם!

אם גם אתם רוצים לקבל הכשרה מקצועית המאפשרת להם להיות עורך דין עליכם לבחור בקפידה את המכללה או האוניברסיטה. יש להשקיע בלימודים ולעבור בהצלחה את כל המחויבויות כמו מבחנים של לשכת עורכי הדין בישראל ותקופת ההתמחות. כדי להיות עורך דין מוסמך המשיכו לקרוא את הכתבה כדי להבין מה עליכם לעשות על מנת להגשים את החלום ולקבל רישיון עריכת דין.

תנאי קבלה מאתגרים

עקב הביקוש הרב לתואר ראשון במשפטים יש תחרות קשה בין המועמדים, וכפועל יוצא תנאי הקבלה הם גבוהים ומאתגרים. לכן, בשלב הראשון עליכם להשוות את תנאי הקבלה בין מוסדות הלימוד האקדמיים השונים, יש הבדלים משמעותיים בין תנאי הקבלה במכללות לאוניברסיטאות.

כדאי לדעת כי תנאי הקבלה ללימודי משפטים ברוב האוניברסיטאות הם פסיכומטרי בציון 700 ומעלה וציון משוקלל למעלה מ-90 בבגרות. תנאי הקבלה במכללות גמישים וקלים יותר, אפשר להתקבל ללימודי משפטים גם עם פסיכומטרי בציון 600 וציון משוקלל בבחינות הבגרות בסביבות ה-90. יש מכללות שאינן דורשות ציון פסיכומטרי, ואם לא עומדים בתנאים אפשר לשקול מכינה קדם אקדמית.

סקירה על לימודי משפטים

לאחר ההרשמה ללימודי משפטים תלמדו את התחום במשך 3.5 שנים. תוכנית הלימודים כוללת קורסי חובה ובחירה מעניינים כגון: דיני נזיקין, משפט חוקתי, דיני עונשין, דיני חוזים, משפט מנהלי, דיני משפחה, דיני מיסים וחברות, דיני ראיות, משפט בינלאומי ועוד. בשנה השנייה ללימודי משפטים יש לבחור התמחויות, יש מגוון התמחויות כמו משפט וטכנולוגיה, משפט פלילי, משפט אזרחי מסחרי, משפט ציבורי, דיני נזיקין עבודה וביטוח.

כמו כן, יש קורסי בחירה וסמינריונים, ובהתאם למכללה בה לומדים יש גם קליניקות משפטיות המאפשרות לסטודנטים להתנסות בעבודה המעשית של עורכי דין ולרכוש ניסיון, ידע וכלים חשובים.

תקופת התמחות

כדי להיות עורך דין בישראל חייבים לעבור תקופת התמחות כחלק בלתי נפרד ממסלול ההכשרה המקצועי של עורכי דין. לאחר הלימודים הנמשכים שלוש וחצי שנים יש להתחיל התמחות לתקופת של שנה לפחות במשרד עורכי דין. מומלץ לחפש משרד עורכי דין להתמחות כבר בשנה השנייה ללימודים, ולסטודנטים עם ציונים גבוהים קל יותר למצוא התמחות במשרד גדול ומוביל.

ההתמחות במשרד עורכי דין מקנה ידע, כלים וניסיון חשוב, לכן חשוב לבחור היטב היכן לעבוד את ההתמחות וכדאי לבדוק מראש האם המכללה מסייעת לסטודנטים למצוא משרדי עורכי דין להתמחות. ההתמחות מאפשר לבוגרי מסלול הלימודים להתנסות במקצוע.

מבחני הלשכה

השלב האחרון בדרך לרישיון עריכת דין הוא הצלחה בבחינות לשכת עורכי הדין, הבחינות נחשבות לקשות ולמאתגרות מאוד, והלימודים במכללה מכינים את הסטודנטים לקראתן. חשוב לזכור כי לאחרונה הוחלט על שינויים משמעותיים בתהליך ההסמכה של עורכי דין בישראל, לרבות קיצור תקופת ההתמחות לשנה והקדמת מבחני הלשכה.

למידע נוסף בנושא שינוי הסמכת עורכי דין לחצו כאן.

רוצה לקבל ייעוץ?
נא להשאיר פרטים ונחזור אליך בהקדם!

כתיבת תגובה