ייעוץ וליווי עו"ד במקרים של אלימות במשפחה

מעשי האלימות בתוך המשפחה הפכו לצערנו לדבר שקורה לעיתים תכופות במשפחות רבות. חילוקי הדעות, חוסר ההסכמות בנושאים שונים, המתחים, הלחצים והקשיים הכספיים מובילים במקרים רבים לאלימות מילולית, כלכלית ופיסית.

רוצה לקבל ייעוץ?
נא להשאיר פרטים ונחזור אליך בהקדם!

קשה מאד לגשר על הפערים הללו שמובילים במקרים רבים לפרידה או לגירושין אך הדרך רצופה מהמורות רבות עד הגט ובמקרים רבים גם לאחריו.

 

הגדרת אלימות במשפחה

קיימים כמה סוגי אלימות במשפחה.

  • אלימות פיזית
  • תקיפת בן הזוג או הילדים באמצעות גופו של התוקף או באמצעות חפצים.
  • אלימות נפשית
  • התנהגות רצופה המשפילה את בן הזוג הכוללת כינויי גנאי, הפחדות, איומים, הטלת פחד ומורא על בני הזוג והילדים ופעולות נוספות היוצרות מתח רב בבית.
  • אלימות כלכלית
  • שליטה רק של אחד מבני הזוג על כל התחום הכספי במסגרת המשפחתית. אי שיתוף בקבלת ההחלטות בעניין זה ויצירת תלות מוחלטת בבן הזוג לצורך קבלת כספים מעת לעת.

מקרי האלימות הם בדרך כלל נגד נשים אך לא רק. מציאות זו מדרבנת את האישה להגיש תלונה במשטרה נגד הגורם שתקף אותה. בעקבות התלונה השוטרים מגיעים לבית החשוד, עוצרים אותו, מתחקרים אותו ואם נראה להם שמדובר במקרה בעייתי שעלול להתלקח במקרה חמור יותר הם מבקשים להוציא נגדו צו הרחקה כדי שלא יתקרב לביתם המשותף.

עורך דין אלימות במשפחה

מעורבות של עורך דין לענייני משפחה

כשמגיעים למצב חמור זה, מומלץ מאד שהאישה תשכור עורך דין העוסק בתחום דיני המשפחה ובקיא בכל הקשור לאלימות במשפחה כדי שיגן עליה . עורך הדין יבצע שורה של מהלכים כדי לעשות את המקסימום ולגונן עליה כדי שמעשי האלימות ייפסקו ולא יוצר מצב שעקב להט הדברים הגורם האלים יעלה את רף הסיכון ויבחר לבצע מעשים חמורים יותר כמו רצח.

 

למידע נוסף על:

עורך דין פלילי בבאר שבע

תקיפת קטין

ייצוג קטינים

 

צו ההגנה

עורך הדין יבקש עבור הלקוחה שלו צו הגנה שירחיק את הגורם האלים מביתו ויאסור עליו לשאת כלי נשק חם. צו ההגנה יוצר הרחקה לתקופה מקסימלית בת שלושה חודשים, במידת הצורך אפשר להאריך צו זה על פי הנסיבות עד תקופה כוללת של שנה אחת. במקרה של הפרת הצו מערבים שוב את המשטרה ואת בית המשפט כיוון שמדובר בעבירה פלילית של אי קיום צו זה.

 

צו נגד הטרדה מאיימת

צו שמסוגל להוציא עורך הדין נגד אחד מבני הזוג שמטריד ללא הפסקה את בן הזוג באין ספור הודעות נעצה, הודעות מאיימות, פוגעניות שמטרידות מאד את האדם הנפגע ומפריעים לבריאותו הפיזית והנפשית ולאורח חייו.

תוקפו של צו מניעת הטרדה יהיה עד שישה חודשים במקרים חמורים הוא יוארך עד פרק זמן מקסימלי של שנתיים.

 

תלונת שווא במשטרה

בשנים האחרונות תוספת תאוצה תופעה שנשים מתלוננות תלונות שווא נגד בעליהן בהליך הגירושין כדי להרחיק אותם מהבית, או לעבות את תיק הגירושין ולהשיג מטרות שונות, בעוד למעשה הם לא ביצעו כלל עבירות של אלימות.

 

עם התעצמות התופעה, שוקלים בתי המשפט להגיש תביעה וקנסות כספיים נגד הגורם המגיש תלונות שווא, מערב את המשטרה שלא לצורך ומלבין את פניו של הבעל על לא עוול בכפו.

להליך תלונת השווא יש השלכות רבות על עתידו של התוקף לכאורה, הרישום הפלילי עלול לסכן את מקור פרנסתו ועבודתו, דבר שיחזור כמו בומרנג לתא המשפחתי וייצור חוסר יכולת כספית לשלם דמי מזונות.

מעבר לכך הוא יוצר בהליך המשפטי, חוסר אמון בצד המתלונן שמבצע פעולות טקטיות בתהליך הגירושין ללא התחשבות בהשלכות הרבות שלו.

נקודה זו היא בסופו של דבר לרעתו ולכן מומלץ מאד להימנע מהגשת תלונות פיקטיביות במשטרה.

 

רוצה לקבל ייעוץ?
נא להשאיר פרטים ונחזור אליך בהקדם!

כתיבת תגובה